LITTLE CHILDREN
Biopremiär den 16 februari 2007

Regi: Todd Field. Manus: Todd Field och Tom Perotta. Foto: Antonio Calvache. Musik: Tomas Newman. Körtid:2 timmar 16 minuter. I rollerna bl a: Kate Winslet (Sarah Pierce), Patrick Wilson (Brad Adamson), Jennifer Connelly (Kathy Adamson), Gregg Edelman (Richard Pierce), Noah Emmerich (Larry Hedges), Jackie Earle Haley (Ronnie J. McGorvey), Phyllis Somerville (May McGorvey)

I en amerikansk medelklassförort skvallrar småbarnsmammorna i lekparken, där de träffas dagligen. Sarah är ny i "gänget" och känner sig litet utanför. Nu oroar de sig för att en nyligen frigiven, före detta straffad man, bor i området. Mammorna gör sken av att deras äktenskap och liv är perfekta, men under ytan finns frustration och leda. Den stilige och vältränade hemmapappan Brad, som ofta kommer till parken med sonen Aaron, talar "gänget" inte med. Men de talar OM honom desto mer. De kallar honom för "Skolbalskungen". Brad ska göra sitt tredje försök att klara sista "tentan" i juristexamen, medan hans mycket vackra hustru Kathy jobbar som dokumentärfilmare. Det är Kathy som försörjer familjen. Vi följer fortsättningsvis medelklassmänniskorna, som träffas på lekplatser, i simbassänger och parker i ett begränsat samhälle, som visar sig ha riktigt mörka baksidor. Några av personerna vill inte släppa sina drömmar, men har inte modet fullt ut, att gå egna önskade vägar. Den röda tråden i berättelsen är bilden av Modern med stort M.

En film med humor och vidsynthet, som skildrar hur "lätt det är att se grandet i din broders öga, men inte bjälken i ditt eget" som inledningen till Thomasevangeliet säger.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM