Livet är en schlager
November 2000

Helena Bergström, Jonas Karlsson, Björn Kjellman, Thomas Hanzon, Sissela Kyle, Johan Ulveson, Katarina Ewerlöf, Regina Lund, Lasse Kronér, Göran Forsmark, Lisa Olsen, Jessica Andersson, Amanda Rasmuson, Sandra Kassmann, regi: Susanne Bier.

En härligt stjärnspäckad given publiksuccé! Susanne Bier regisserar efter manus av Jonas Gardell. Mona (Helena Bergström) är gift med Bosse (Thomas Hanzon), och tillsammans har de barnen Kicki, Carola, Lena PH och Anna Book. Jo, de heter så... - uppkallade efter mamma Monas egna idoler! Mona är nämligen galen i schlager! Bosse går hemma och deppar, som arbetslös familjefar, medan Mona arbetar som personlig assistent åt den cp-skadade David (Jonas Karlsson). När så en dag Mona upptäcker att David är ett musikaliskt geni när det gäller att komponera schlager, ja då blir hon vild av förtjusning... Hon sitter uppe på nätterna och arbetar med text till den senaste melodin, som hon fullkomligt älskar. Monas bror Candy Darling (Björn Kjellman) är "transa" och klädskapare. Han vill gärna göra Monas scenkläder och höra henne uppträda inför familjen som publik.

Till en början tycker Bosse att det hela är väl amatörmässigt, men så ändrar han sig och sänder in tapen till melodifestivalen. Och melodin blir antagen! Karusellen är i full gång... Mona hit, Mona dit... De blir bjudna på kändispartyn och kan frottera sig med Carola, Lena PH, Jean-Pierre Barda, "Babsan" Wilhelmsson, Micael Bindefeld med flera... Nu är det så, att i all uppståndelsen har Mona "glömt" att berätta vem som skrivit musiken till melodin. Hon har gett sken av att hon både skrivit text och musik! Så, David gör revolt bland dominobrickorna han är satt att måla! I stället för prickar målar han "fult" ord som börjar på "K", har "U" i mitten och slutar på "K".

Mona börjar ju också må dåligt av att hon tagit åt sig äran av att ha skrivit musiken. Många förvecklingar blir det...

Filmen är fylld av komiska replikskiften. Ta till exempel scenen där terapeuten (Sissela Kyle) frågar David vilka yrken han inte tror sig kunna klara av, och då David svarar: "Kirurg, sotare och 100-metershäcklöpare!".

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM