Löftet ( The Pledge )
November 2001

Jack Nicholson, Robin Wright Penn, Benicio Del Toro, Aaron Eckhart, Vanessa Redgrave, Sam Shepard, Helen Mirren, Mickey Rourke, regi: Sean Penn.

För den avgående kriminalkommissarien Jerry Black (Jack Nicholson) ges en uppsluppen avskedsfest på krogen, med polisavdelningen och några till. Jerry går där med ett ansträngt leende på läpparna.. ., för egentligen vill han inte pensioneras. Mitt under festen inrapporteras ett brutalt flickmord, och Jerry, som har 6 timmar kvar i tjänst, vill en sista gång följa med till mordplatsen och ta sig an fallet. Det blir också han som får berätta den fasansfulla nyheten för flickans föräldrar, som heter Duane och Margaret Larsen och är farmare.

Det är då Margaret avkräver Jerry ett löfte att "vid sin själs frälsning" finna lilla Ginnys mördare. Det är ett löfte som Jerry tar på fullaste allvar och gör honom närmast besatt att uppfylla... Han ägnar nästan all sin tid åt att resa runt och finna ledtrådar. Han tror nämligen inte att den utpekade mördaren är den egentlige mördaren. Sportfiske är Jerrys hobby och han köper en gammal mack, som ligger bra till för sporten. Där träffar han också Lori (Robin Wright Penn) och hennes lilla dotter Chrissy. Hela tiden gnager Löftet, och han ger aldrig upp...

Denna lite gammaldags allvarstyngda film, med Jack Nicholson i huvudrollen, handlar om en gammal mans heder att uppfylla ett avgivet löfte och hans mänskliga medkänsla - i motsats till omgivningens oförståelse och likgiltighet...

Jack Nicholson har ju en säregen lyskraft i sin välfunna roll och i birollerna glänser mången; bland andra Benicio Del Toro.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM