Magnolia mars 2000
Tom Cruise, Julianne Moore, Philip Seymor Hoffman, Jeremy Blackman, Melinda Dillon, Alfred Molina, Jason Robards, Melora Walters, Philip Baker Hall, John C Reilly, Donnie Smith, regi: Paul Thomas Anderson.


1. Jeremy Blackman. 2. Julianne Moore. 3. Tom Cruise & Jason Robards.

"Magnolia" vann Guldbjörnen vid filmfestivalen i Berlin. Dessutom kammade den hem en Guldbagge på svenska Filmgalan för bästa utländska film 2000.

Nio olika historier handlar denna kritikerhyllade film om. Vi möter den vuxna barnstjärnan som numera har tappat sin status. Vi träffar polisen som häftigt förälskar sig under ett tjänsteuppdrag. Vi ser även en kvinna som har gift sig för pengar, men som vid sin mans dödsbädd ångrar sitt svek och upptäcker
- när det är för sent - att hon verkligen älskade sin man.


4. Melora Walters. 5. Julianne Moore & Jason Robards. 6. Tom Cruise.

Tom Cruise spelar en TV-guru som håller kurser i "hur man får en kvinna i säng". Märkliga saker berättas och tillfälligheterna gör att vägar korsas och egenartade sammanträffanden sker. Filmen utspelar sig under en och samma dag där nio människors öden speglas, och vi tar del av deras drömmar, längtan och kärlekstörst. Allt utspelar sig i södra Kalifornien, en helt vanlig dag i San Fernando Valley, eller en helt ovanlig dag i San Fernando Valley om man så vill.


7. Julianne Moore. 8. Philip Seymor Hoffman & Jason Robards. 9. John C Reilly. Samtliga foton: Peter Sorel / New Line.

Rollistan är förnämlig. Många av skådespelarna, liksom manusförfattaren och regissören Paul Thomas Anderson, känner vi igen från "Boogie Nights". Julianne Moore spelar filmen igenom en hysterisk kvinna, och hon är fantastisk i sin roll, liksom Tom Cruise som den dominante gurun.

Med sina tre timmar och sju minuter är filmen för min smak litet väl lång, även om den är spännande och tät. För musiken svarar Aimee Mann som av många betraktas som en av sin generations bästa låtskrivare med en speciell känsla för det enkla.

"Magnolia" belönades med en Guldbagge för bästa utländska film 2000.
Läs mer om Guldbaggar år 2000.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online