MASJÄVLAR
Premiär 17 december 2004

Körtid: 1 timme 38 minuter. Manus och Regi: Maria Blom. Musik: Anders Nygards. I rollerna: Sofia Helin (Mia), Kajsa Ernst (Eivor), Ann Petren (Gunilla), Lars G. Aronsson (Ingvar), Barbro Enberg (Barbro), Joakim Lindblad (Jan-Olov), Inga Alenius (Anna), Willie Andreason (Calle), Peter Jankert (Tommy), Alf Nilsson (Tore), Maja Andersson (Ida).

Pappa Calle ska fira sin 70-årsdag i "sin by" ... nära Rättvik i Dalarna. Hans litet gammeldags präktiga hustru Anna har bråda dagar... för nu väntas både yngsta dottern Mia från Stockholm och mellandottern Gunilla hem till festen som ska hållas med "dunder och brak" i bystugan! Äldsta dottern Eivor är festarrangör! Hon är den duktigaste av dem alla; Eivor kan, vet och ordnar allt! Så är det! Så har det alltid varit! Eivor har ... födelsedagen till ära ... klätt sig i folkdräkt med en ganska häftig toppig mössa.. som givetvis hör till folkdräkten.

Där står hon nu och blickar ut över de dukade borden i bystugan... OCH FESTEN KAN BÖRJA!

Det finns en rivalitet mellan Eivor och Mia, som gör att Eivor aldrig kan låta bli att vara smått otrevlig mot Mia. Eivor anser att Mia fått de möjligheter till utbildning .. som hon själv saknat. Eivor är bitter över sitt enformiga, instängda liv. Gunilla, som är nyskild, känner en frihet och glädje att få rå över sig själv. Gunilla är en sökande, kärlekstörstande kvinna, som har ett öppnare förhållande till Mia än Eivor. Det råder en kärv ton mellan de tre systrarna, som verkar ha svårt att komma varandra in på livet, trots att de innerst inne håller av varandra.

Men...... Bystugefesten ska komma att lossa många fördämningar människor emellan... för att inte tala om den slutliga upplösningen av maktstriden katt/människa emellan!

Ett, med "jävlaranamma", laddat relationsdrama för både människa och katt! Kajsa Ernst får Guldbaggevarning!

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © All rights reserved.
HIT FM