Matchstick Men
December 2003

Nicolas Cage, Sam Rockwell, Alison Lohman, regi: Sir Ridley Scott.

Kompanjonerna Roy (Nicolas Cage) och Frankie (Sam Rockwell) är bedragare, som mest jobbar i "smått"..., men även då och då har lite "större" jobb på gång... Roy bor i ett elegant hus med pool, har en ansenlig summa i bankfack, och även en porslinshund med magen full av pengar... Roys bekymmer är hans fobier och hans maniska läggning. Mot "besvären" får han - av dr Mancuso - skära piller som hjälper honom. En dag spolar Roy, av misstag, ner innehållet i hela sin burk med rosa piller i diskhon! Bara sådär - swoop!!! Nu blir det kris! Frankie åtar sig att ordna en ny läkare åt Roy..., då dr Mancuso plöts ligt bara "gått upp i rök"! Den nye läkaren, som heter Harris Klein, är släkt med Frankies faster...

Nu skriver den nye doktorn ut små blå tabletter och Roy får även, motvilligt..., gå i terapi hos honom. Såsmåningom blir Roy språksam och berättar för doktor Klein om sina samvetskval. Det visar sig nämligen att Roy i ungdomligt oförstånd lämnat sin gravida sambo Heather åt sitt öde för fjorton år sedan, och inte hört av sig sedan dess. Kanske har Roy en son eller dotter, som han aldrig sett??? Plötsligt dyker hans dotter Angela (Alison Lohman) upp - till blandad glädje och bekymmer för Roy..., då hon blir ett hinder i "affärshanteringen" samtidigt som han så gärna vill bli en god far för henne. .. Så det kan trassla till sig!!!

Trots en nyligen adlad regissör, en oscarbelönad Nicolas Cage, en prisbelönad Sam Rockwell och en ung lovande Alison Lohman känns det hela lite förutsägbart och segt.

Filmens manus är skrivet av Ted och Nick Griffin, baserat på en roman med samma namn av Eric Garcia.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM