MED KAMERAN SOM TRÖST [ DVD / VHS ]
SF Release vecka 43 2004 VHS och DVD

Körtid: 1 tim 20 min. Rek från: 7 år. Dokumentär av och med: Carl Johan De Geer.

Filmen handlar om Carl Johan De Geers liv - en klassresa som "först går den ner... sen går den upp.. sen går den ner... sen går den upp.." Den lille ensamme diplomatsonen Carl Johan växte upp hos farmor och farfar på ett slott med 26 rum.

Det var litet ensamt på slottet ...så den lille pojken läste böcker för det mesta och hade olika inredda bokhörnor på slottet... där han också satt och funderade och funderade. I folkskolan fick han ofta stryk för att han var adlig och så blödde han näsblod ganska ofta.

Kokerskan och övrig tjänstestab på slottet ägnade stor omsorg åt honom och det var också kokerskan, som i ett brev senare i livet, tipsade om att det fanns ett brev gömt bakom vapenskölden i Riddarhuset.

Men långt innan dess ... hann Carl Johan gifta sig, gifta om sig, vara motorfantast, fotograf, konstnär och vänsteraktivist.

När Carl Johan nu ser tillbaka på sitt liv, gör han det med ett stort mått av vemod och desillusion. Mänsklighetens tänkande... ger han inte mycket för. Hans berättarteknik har en oefterhärmlig, humoristisk självironi, som gör den lilla filmen så fascinerande.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © All rights reserved.
HIT FM