Med liv och lust ( With Or Without You )
Juni 2000

Dervla Kirwan, Christopher Eccleston, Yvan Attal, regi: Michael Winterbottom.

Irländsk parningslek och fransk l'amour med ungdomlig fräschör.

I tio år har Rosie (Dervla Kirwan) och Vincent (Christopher Eccleston) känt varandra, och i fem år har de varit gifta med varandra. Men, de har inte skaffat några barn. Nu, när Rosie närmar sig de trettio, vill hon gärna ha en liten baby, och det vill Vincent också. Så. bort med alla försiktighet såtgärder! Kondomerna får vila i nattduksbordslådan... När ett år har gått, och alla ansträngningar varit förgäves, går paret på rådgivning. Alla prover tas och alla goda råd som ges följs till punkt och pricka. Vincent äter spenat för att höja förmågan. Allt kretsar kring ägglossningstider och rätt tillfälle för parningsaktiviteter. När så Rosies före detta pojkvän plötsligt kommer som gäst och intar parets gästrum för en längre period, kanske han inte kommer så lägligt med tanke på omständigheterna. Men, det är ju så synd om Benoit (Yvan Attal) som är en romantisk fransman som just har slängts ut av sin sambo, som funnit honom slapp och utan livsambitioner.

Som alla förstår är den franske gästens uppdykande en källa till avundsjuka och missförstånd, och inte blir det lugnare heller när Vincents före detta flickvän frestar honom med att visa sig helt naken för honom, när han som bäst skall laga en trasig fönsterruta i hennes hus! På den tiden Vincent arbetade som polis - innan han blev kär i Rosie - stannade han polisbilen litet då och då, och kröp i säng med Cathy. Det är därför Rosie och Cathy inte kan tåla varandra nu när Rosie och Vincent är ett par. Vincent slutade förresten vid polisen och började arbeta i Rosies fars byggnadsfirma och glasmästeri.

När Rosie upptäcker att Vincent varit hos Cathy flyr hon oövertänkt iväg med bil tillsammans med Benoit, och en förfärlig svartsjukescen utspelas när Vincent finner de två. Vincent har nämligen tagit sin pistol med sig...

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM