Men Of Honor
April 2001

Cuba Gooding Jr, Robert De Niro, Hal Holbrook, Aunjaune Ellis, Charlize Theron, Michael Rapaport, regi: George Tillman Jr.

De hårda grabbarnas film, faktiskt med två godingar...

Ingenting ska stå i vägen för Carl Brashears stora dröm - att bli djuphavsdykare inom amerikanska flottan! Just ingenting - hur kämpigt det än må vara! Det har Carl (Cuba Gooding Jr) lovat sin lantbruksarbetande utslitne far! "MARINDYKAREN är inte en krigande man... han är en bärgningsexpert. Om det är försvunnet under vattnet finner han det, om det har sjunkit bärgar han det, om det är i vägen flyttar han det! Om han dör ung 60 meter under vattenytan... har han tur! Det är det NÄRMASTE han någonsin kommer att bli en hjälte. Fan, jag vet inte varför någon skulle vilja vara marindykare." Med de hårda orden börjar chefsdykaren Billy Sunday (Robert De Niro) sitt hälsningstal för de nyinryckta som står uppställda på bryggan vid den amerikanska marinens dykarskola i Bayonne, New Jersey år 1952.

De är tjugo stycken och bland dem står Carl, som nått sin första etapp - att bli antagen. Carl är färgad och lågutbildad, och för honom är det svåra hinder - förutom att ta sig igenom ett fysiskt krävande träningsprogram och att klara prov i fysik, kemi, medicin och mekanik. Chief Navy Diver, Billy Sunday, är en sidsteppad elitdykare, som gör allt för att få Carl att inse att han kommit på fel plats. Tillsammans med den helgalne chefen Mr Pappy (Hal Holbrook), som är rasist och hatar färgade män, pinar Billy den ståndaktige Carl nästan till döds. Men han bjuder hårdnackat motstånd...

Carl tar sin tillflykt till ett bibliotek, för att förbättra sina kunskaper. Där träffar han Jo (Aunjaune Ellis), som han blir förälskad i. Jo studerar till läkare.

På förläggningen får Carl bo tillsammans med Snowhill, en mobbad, stammande kille från Wisconsin. Alla andra vägrar att sova med en färgad man...

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM