MICKY BADAR


Premiär den 25 februari 2011

Regi: Frida Kempff. Körtid: 14 minuter. Dokumentär. Foto: Camilla Skagerström. Musik: Jon Jefferson Klingberg. Medverkande: Ebba "Micky" Heyman

Den danska Micky firar sin 100:de födelsedag och berättar om sitt liv, då hon var gift med en judisk man under andra världskriget. Paret tvingades fly över sundet till Sverige under dramatiska former. De bodde i Sverige under åren 1943 -1945, men flyttade sedan tillbaka till Danmark. De gifte sig redan1932, men vågade inte skaffa barn under många år på grund av rädsla för nazismen och vad som kunde hända med barnen, på grund av mannens judiska härkomst. Men de fick två barn åren 1946 och 1948. Varje dag, året runt, tar Micky ett dopp i havet och gläds år barn och barnbarn, men saknar sin bortgångne man och sina döda vänner. Det är det tragiska, säger hon, att hon är så ensam i sin generation och inte har någon att "dela den tiden med". "Kärligheten", samma intressen och sexualiteten är det som bäddar för ett gott äktenskap, säger Micky som anser att "man ska vara med i livet så länge det är möjligt"!

En varm hyllning till Kärleken och Livet! Vilken strålande dokumentär! Så vann den också juryns pris på Cannes Filmfestival 2010!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © 2016 All rights reserved.
HIT FM