Miffo
Augusti 2003

Jonas Karlsson, Livia Millhagen, Ingvar Hirdwall, Isa Aouifia, Robin Keller, Fyr Thorvald Strömberg, Liv Mjönes, Kajsa Ernst, regi: Daniel Lind Lagerlöf.

Tobias (Jonas Karlsson) är en entusiastisk, nybliven präst, som är helt övertygad om, att det går att intressera människor för kyrkans verksamhet, blott goda ansträngningar görs... Han väljer att arbeta i en förortsförsamling. I dess betongkyrka möter han den mer härdade, avgående, prästen i församlingen... Han heter Karl Henrik (Ingvar Hirdwall) och har för länge sedan givit upp hoppet att människorna i församlingen ska komma till kyrkan...

Men Tobias är förvissad om att operation "knacka dörr, för att presentera sig och kyrkans arbete" ska ge resultat... Så, Tobias ger sig ut att möta verkligheten. Det är då han möter den vackra rullstolsbundna Carola (Livia Millhagen)... Hon får honom att känna sig i högsta grad levande! Men..., deras bakgrunder är helt olika. Han kommer från ett högborgerligt hem och hon bor med sin alkoholiserade, ensamstående mamma, som för tillfället lever ihop med en arbetslös karl som är specialist på att "dra enfaldiga fräckisar".

Tobias inser att det är helt fel att överhuvudtaget fundera på Carola... Han återupptar bekantskapen med sin förra tjej Jenny (Liv Mjönes). Men..., Carolas leende dröjer sig kvar inom Tobias - vart han än går!!! Vem vet..., kanske bryr sig inte kärleken om klassskillnader? När det riktigt ställs på sin spets? Fast..., nu planeras det ju giftermål både för Carola med tilltänkt make och för Tobias och Jenny! Hur går det ihop med "hjärtats röst"??? Gissa två gånger!

Malin Lagerlöf har skrivit filmens manus. För filmens foto svarar Olof Johnson och för musiken står Paul Bothen.

Paret Malin och Daniel Lagerlöf fångar med träffsäkerhet det tidstypiska i dagens Sverige i denna charmiga romantiska komedi. "

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM