MILLION DOLLAR BABY
Biopremiär 8 april 2005

Körtid:2 tim 9 min. Censur: 11 år. Regi: Clint Eastwood. I rollerna: Clint Eastwood som "Frankie Dunn", Morgan Freeman som "Scrap", Hilary Swank som "Maggie Fitzgerald".

Frankie styr och ställer på sitt "HIT-PIT-GYM" där han tränat och coachat många framstående boxare. Han har ingen kontakt med sin dotter, vilket är en stor plåga för honom och har gjort honom till en tillbakadragen flitig kyrkobesökare. Scrap, som är hans bäste vän, sköter det mesta av dagliga sysslor i lokalen. Ja, Scrap har t o m en inredd sovplats där. En gång för länge sedan i en match i San Berdu fick han så mycket stryk att han förlorade synen på sitt ena öga.

När så en dag den 31-åriga Maggie Fitzgerald betalar för ett halvt års boxträning i lokalen, sker en förändring i Frankies liv, då han mot sin vilja börjar träna hene.

Servitrisen Maggie, som kommer från sydvästra Missouri, har en socialbidragstagande mor som väger 140 kilo, syster Mardella som bluffar med socialbidraget och resten av familjen i fängelse... har EN dröm ... "att bli berömd boxare". Hon vill satsa allt! Hon vill bli rik och berömd!

Tillsammans har Frankie och Maggie "Cuishle" stora framgångar... tills... en dag....lyckan vänder.

Karismatiskt, fullkomligt glänsande skådespel och ett förtätat utsökt foto.

 

  » HIT FM HEM
  » HIT FM FILM
  » AKTUELLA FILMER
  » FILMFAKTA
  » SÖK FILM

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM