Mina jag & Irene (Me, Myself & Irene) juli 2000
Jim Carrey, Renée Zellweger, Anthony Anderson, Mongo Brownlee, Jerod Mixon, Chris Cooper, Michael Bowman, Richard Jenkins, Robert Forster, regi: Bobby Farrelly & Peter Farrelly.


1. Renée Zellweger & Jim Carrey. 2. Jim Carrey.

Ännu en hysteriskt rolig komedi av bröderna Farrelly som även gjorde "Den där Mary", "Kingpin" och "Dum & dummare". De har gjort sig kända för en humor som ständigt balanserar på gränsen till det osmakliga.

Charlie (Jim Carrey) är en mycket snäll polis som alla tycker om. Han överges dock av sin nyblivna fru som sticker iväg med limousinechauffören. Trots att han är förtvivlad visar Charlie inte sina känslor, utan behåller dem inom sig.

15 år senare kommer alla dessa känslor åter upp till ytan då Charlie förvandlas till Hank, med en helt annan
- elak och hänsynslös - personlighet.

Både Charlie och Hank blir förälskade i Irene (Renée Zellweger), som är en kvinna på flykt. Frågan är vem av de två hon kommer att välja...


3. Jim Carrey. 4. Renée Zellweger. 5. Jim Carrey. Samtliga foton: Glenn Watson.

Jim Carrey hittade själv på hur de två karaktärerna skulle skiljas åt utan någon som helst användning av rekvisita eller smink. Han ändrar i stället på kroppsspråket, rösten och sina manér.

Renée Zellweger har tidigare setts i independentfilmer samt i "Jerry Maguire" och "Sista telegrammet från Cross Plains". Hon säger sig själv aldrig ha gjort något liknande i hela sitt liv: "Det finns god smak och dålig smak, och sedan finns det bröderna Farrellys smak".

Gillade du de tidigare Farrelly-filmerna så kommer du inte att bli besviken när du ser den här filmen. Här skämtas det friskt om allt möjligt, bland annat om en dildo, en seglivad prisbelönt ko och ett toalettbesök med vissa komplikationer. Jim Carrey använder sig av sitt "gummiansikte" och kommer verkligen till sin rätt i rollen (rollerna). I en obetalbar scen är han i slagsmål med sig själv, då de båda karaktärerna Charlie och Hank kämpar om herraväldet över kroppen.

Manuset till filmen har bröderna Farrelly skrivit tillsammans med Mike Cerrone.

Läs även om nästa film från bröderna Farrelly: "Min stora kärlek".

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online