Misa Mi
December 2003

Kim Jansson, Lena Granhagen, Magnus Krepper, Jessica Forsberg, Per Nilja, Sverre Porsanger, Henrik Gustavsson, Sara Margarethe Oskal, Anna-Maria Blind, Sannamaria Patjas, Pierre Lindstedt, regi: Linus Torell.

När tioåriga Misa (Kim Jansson) får veta att pappas flickvän Camilla (Jessica Forsberg) vill tillbringa sommaren i ett hus i Skåne tillsammans med Misa och hennes far (Magnus Krepper)... , väljer Misa att åka till mormor (Lena Granhagen) i Norrland på sommarlovet. Mormor bor i ett ensligt hus djupt inne i skogen... Lilla Misa har en tung sorg att bearbeta, då hennes mor nyligen dött... Hos mormor är allt annorlunda - jämfört med storstadslivet, som Misa är van vid.

Mormor serverar kaffe i stället för choklad, brer messmör på frukostmackan, tar flakmoppen till affären, påstår sig veta hur mycket klockan är genom att se på solens läge..., och - hör och häpna - mormor har ingen tv!!! Men..., en vidunderlig utsikt har hon! Samepojken Gustav (Per Nilja) blir också vän med Misa, och hon får följa med på en renskiljning - där hon träffar lappkvinnan Akka (Anna-Maria Blind), som har en del visdomsord att ge...

Misa har svårt att sova på kvällarna..., då hon väntar på att mamman "från andra sidan" ska ge henne någon sorts tecken nattetid. Mormor tröstar Misa så gott hon kan och en natt visar hon Misa en varghona som står i månskenet utanför deras fönster... I byn finns delade meningar om varghonans vara eller inte vara. De som får sina djur rivna vill ha bort vargen... När Misa en dag strövar i skogen får hon uppleva något helt unikt... Hon får kontakt med varghonan och hennes ungar! En fantastisk vänskap växer fram, som ska leda till ett stort och spännande äventyr...

Ett trolskt och spännande äventyr för hela familjen! Och en sagolikt vacker naturskildring!

Filmen är inspelad i Arjeplog med omnejd. Manuset har skrivits av Martina Stöhr. För fotot svarar Anders Bohman och för filmens musik står Johan Söderqvist.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM