Mitt stora feta grekiska bröllop ( My Big Fat Greek Wedding )
December 2002

Nina Vardalos, John Corbett, Michael Constantine, Laine Kazan, Louis Mandylor, Andrea Martin, Gerry Mendicino, Stavroula Logothettis, Constantine Tsapralis, Gia Carides, Ian Gomez, Fiona Reid, Bruce Gray, regi: Joel Zwick.

Kulturkrock med charm.

Toula, som arbetar i familjens restaurang "Dancing Zorba", förväntas träffa en grekisk man, som ger henne många bebisar och håller henne i gott förvar vid spisen. Men 30-åriga Toula drömmer om något helt annat! Hon vill utbilda sig och stå på egna ben. Dock är hon så fast förankrad i sin grekiska stora familj, att hon - år efter år - tyst och snällt arbetar på i restaurangen..., och håller drömmarna för sig själv.

Så en dag kommer en långhårig amerikansk lärare in på restaurangen. Toula blir som förhäxad av honom och söker sig till det universitet han jobbar på. Hon tar mod till sig och börjar efter mycket om och men på universitetets datakurs, och får - efter mycket lirkande med pappa restaurangägaren - anställning på mosterns resebyrå. Som av en händelse kommer den amerikanske snyggingen, läraren Ian, in på resebyrån. De blir ganska snart förälskade i varandra. Toula inser att deras relation blir väldigt problematisk att förklara för sin grekiska familj och släkt... Det är inte särskilt "poppis" att gifta sig med en icke-grek.

Som tur är går Ian med på "nästan vad som helst för att bli upptagen i familjens sköte"...

För filmens musik svarar Chris Wilson och Alexander Janko.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM