Mördande legender 2 ( Urban Legends 2 )
Januari 2001

Jennifer Morrison, Loretta Devine, Matthew Davis, Hart Bochner, Joseph Lawrence, Anson Mount, Eva Mendes, Jessica Caufiel, Anthony Anderson, Marco Hofschneider, regi: John Ottman.

En känd filmskapare ställde frågan: "Är film viktigare än livet?"..., och den frågan skulle kunna ställas till eleverna vid filmskolan Alpine, som jobbar med sina examensfilmer. Vinnaren belönas med utmärkelsen "Hitchcock Award" som ger en biljett till Hollywood! Konkurrensen om utmärkelsen är så hård att de tävlande är beredda att undanröja sina medtävlande... Ja, det är faktiskt sant! Amy Mayfield (Jennifer Morrison) är en ung begåvad elev som, tillsammans med nattvakten Reese (Loretta Devine), får en idé till ett manus om vandringssägner. Reese gav uppslaget och relaterade till morden vid Pendleton - hennes tidigare arbetsplats! Amy får klartecken av läraren, och snart är hon igång med att spela in en psykologisk thriller som innehåller mördande legender.

Filmen är uppbyggd så, att allt kretsar kring Amy i denna paranoida thriller, och efter känt mönster är det ingen som tror henne när hon berättar om hemskheter kring inspelningen. Vi som ser filmen vet heller inte alltid om det är en filminspelning eller om handlingen sker "på riktigt"... Här finns gott om påhitt, fejkade dödsscener och skrämseleffekter. Hursomhelst är det blodigt så det förslår - med inälvor i mängder och förföljande skepnader med nät för ansikten... Ganska läskigt faktiskt!

Vem vinner nu "Hitchcock Award"? Det berättar vi naturligtvis inte..., och inte heller vem som mördar vem...

En utmärkt thriller för den som gillar blodiga inälvor och jagande skräckvålnader med ansiktsgaller!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM