MYSTERIOUS SKIN
Biopremiär 5 augusti 2005

Regi och manus: Gregg Araki (efter Scott Heims roman). (Gregg är född i Los Angeles 1959. Känd bl a för filmen Splendor). Musik: Harold Budd och Robin Guthrie. Foto: Steve Gainer. Körtid: 1 timme 39 minuter. Censur: 15 år. I rollerna: Brady Corbet (Brian Lackey), Joseph Gordon-Levitt (Neil McCormack), Jeff Licon (Eric), Michelle Trachtenberg (Wendy), George Webster (Brian 8 år), Chase Ellison (Neil 8 år), Bill Sage (tränaren), Elisabeth Shue (Neils mamma)

Brian är åtta år och vaknar omtumlad upp i familjens källare. Han blöder kraftigt näsblod och känner sig skräckslagen. Brian har ingen aning om vad som hänt....... eller hur han hamnat i källaren och varför han blöder näsblod.

Lång tid efteråt kissar han i sängen och har ständiga mardrömmar, vilka håller i sig upp i tonåren. Han inbillar sig att han blivit bortförd av utomjordingar en tid och återlämnats till jorden.

En dag sänds ett TV-program om den unga kvinnan Avalon, som är övertygad att hon en tid bortrövats av utomjordingar. Brian får kontakt med henne och börjar forska i arkiven, för att tyda sina drömmar. Ett foto av ett knattelag för honom till Neil i Kansas.

En mörk barndomsbild nystas fram. De båda unga pojkarna inser tillsammans konsekvenserna av de händelser som format deras liv. Mycket stark relationsfilm om övergrepp, vänskap och kärlek i ett amerikanskt samhälle. Rollbesättningen är suverän.

 

  » HIT FM HEM
  » HIT FM FILM
  » AKTUELLA FILMER
  » FILMFAKTA
  » SÖK FILM

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM