Om inte
November 2001

Olle Sarri, Frida Hallgren, Johan Svangren, Danijela Stankovic, Tomas Bolme, Jonas Karlsson, Alexandra Rapaport, David Peterson, Chatarina Larsson, regi: Ella Lemhagen.

Två par i 30-årsåldern har relationsproblem. Nja..., inte i filmens början då vi följer parens förväntansfulla bilresa till en festival i Sverige, under skön sommartid. Hanna (Frida Hallgren) och Jesper (Johan Svangren) har varit ihop i fyra år. Nu funderar de på att flytta ihop. Brian (Olle Sarri) har med sig den nyfunna flickvännen Karola (Danijela Stankovic). Väl framme slår de tillsammans sig ner på festivalmarken och sätter upp sina tält. Hanna känner sig illamående och dålig. Hon vill vila innan konserten och ber Jesper väcka sig ifall hon skulle somna. Hanna vill ju gärna vara med på konserten... Nästa dags morgon vaknar Hanna och upptäcker att Jesper inte sovit i tältet. Jesper skyller på att han blivit för full och själv somnat någon annanstans. Riktigt var vet han ej...

Brian letar förgäves efter Karola, som under natten givit sig av. Vad som hänt med henne, berättar hon vid ett oplanerat möte med Hanna - som själv bär på hemligheten att hon är gravid. Att hon inte berättat det för Jesper beror till stor del på motstridiga känslor inom henne. Bland annat har hon precis kommit in på den fyraåriga lärarlinjen, vilket tidigare glatt henne så mycket... Samtidigt vill hon gärna ha det lilla barnet. Men hon kan ju inte både föda barn och börja studera! I förtroende berättar hon om graviditeten för sin pappa Göran (Tomas Bolme) som gläds åt barnet och åt att bli morfar!

För att göra vardagen ytterligare komplicerad för dem alla... rullas en mörk "Om inte"-historia upp... med otrohet, svartsjuka.

Ett enda misstag sätter två parförhållande i gungning och svartsjukan är svår.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM