Ondskans hus maj 2000
Geoffrey Rush, Famke Janssen, Taye Diggs, Alie Larter, Bridgette Wilson, Peter Gallagher, Chris Kattan, regi: William Malone.


1. Geoffrey Rush. 2. Peter Gallagher, Taye Diggs, Chris Kattan, Alie Larter & Geoffrey Rush.

Denna skräckfilm handlar om en originell födelsedagsfest som hålls för miljardären Stevens bortskämda hustru. I huvudrollerna ser vi, som Steven Price, den Oscar-belönade Geoffrey Rush och, som hans hustru Evelyn, Famke Janssen (som vi minns från James Bond-filmen "GoldenEye").

I huset där festen hålls fanns för många år sedan ett mentalsjukhus, där en skvatt galen läkare experimenterade med de intagna patienterna på ett fruktansvärt grymt sätt. Skriken från de plågade patienterna finns kvar i väggarna...


3. Bridgette Wilson, Alie Larter, Taye Diggs, Chris Kattan & Peter Gallagher.

Fem gäster är inbjudna att stanna över natten. En miljon dollar per man får de, om de lyckas hålla sig vid liv till nästa dag. Men när gästerna anländer upptäcks att de är främlingar, det vill säga inte alls de som har inbjudits. Hur kan detta komma sig?

Steven har försett huset med skrämmande specialeffekter för att skrämma sina gäster, men husets egna spöken spelar många oförutsedda spratt...


4. Alie Larter & Taye Diggs. 5. Geoffrey Rush, Alie Larter & Taye Diggs. Samtliga foton: Columbia TriStar.

Filmen är baserad på kultrysaren "Skriet vid midnatt" från 1958 av William Castle. Den här versionen har behållit skräcken och fått det allra senaste i specialeffektsväg. Den har också fått litet uppmjukning i form av svart humor. På något sätt tar den nya filmen vid där den gamla slutar och allting, från husets exteriör till källaren, är större och kusligare.

Kanske är det så att jag har blivit förhärdad. Fastän liken staplades, blod flöt, och alla irrade runt i krångliga kulvertar i källaren, förhöll jag mig ganska kallsinnig.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online