Pettson & Findus - Kattonauten oktober 2000
Regi: Torbjörn Jansson & Albert Hanan Kaminski.


Bild: SF.

Säsongens bästa barnfilm! Rolig och varm underhållning för små och stora barn. Alla skall se den! Inga som helst skrämmande inslag!

Det var faktiskt fru Andersson som gav Findus som gåva till Pettson. Det visste ni inte! Och inte jag heller. Men, så var det. Fru Andersson tyckte att Pettson levde så isolerat och inte hade någon att bry sig om, och tala med. Så hon kom en vacker dag till Pettson med en liten kartong, där det låg en liten busig kattunge. På kartongens långsida stod med röda bokstäver "Findus". Och så fick det bli
- namnet på kattungen blev Findus...

"Gärna för mig", sa' Findus. "Jag vill gärna heta Findus. Vad heter du?". "Jag heter Pettersson", sa' gubben. "Pettson
- ja, visst", sa' Findus! Så kom det sig att det blev rätt och slätt "Pettson & Findus", så nu vet alla det!


Bilder: SF.

I den här filmen finns många äventyr. Ta till exempel äventyret den gången som gubben och katten tog matsäck med sig och gick ut i skogen för att plocka kantareller. Då kom en älg och tog matsäcken ifrån dem, och åt upp alla deras prickigkorvmackor! Det är mycket mer med den här historien, men det skall ni se själva!


Bilder: SF.

Ett annat äventyr berättar om cirkustigern István, som rymde och hälsade på i Findus hönshus! För att inte tala om alla gårdens prilliga "rymdhöns", som alltid vill vara med när det händer någonting. En dag får också Findus och Pettson besök av en man som ser nästan likadan ut som Pettson! Vem nu han kan vara?

Ja, visst ja, Findus skriver brev till kungen. Ett brev som tyvärr tar en väldans lång tid på sig att komma fram. Findus som kattonaut får vi inte heller glömma!


Bilder: SF.

Manuset till filmen har skrivits av Torbjörn Jansson. Han har även, tillsammans med Albert Hanan Kaminski, regisserat filmen. Musiken svarar Komeda för.

Läs även om förra filmen "Pettson & Findus - Katten och gubbens år".

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online