PLAYOFF - DVD
DVD-release den 22 februari 2012

Regi: Eran Riklis. Körtid: 1 timme 50 minuter. Musik:Cyril Morin. I rollerna bl a Danny Houston, Amira Casar, Hanns Zischler

Den år 1931 tyskfödde Max Stoller är nationalhjälte i Israel som baskettränare. Han och hans mor flydde till Israel under andra världskriget. Max har tränat det israeliska basketlandslaget så väl, att de blivit europamästare. Nu har han antagit ett jobb, som tränare för det västtyska basketlandslaget och förväntas föra dem till OS 1984 i Los Angeles. Plötsligt ses Max som landsförrädare av sina forna israeliska vänner, därför att han reser till Västtyskland! Där får Max också till en början även problem med lagets kapten Thomas. Max ser tillbaka på sin barndom genom sina vandringar i barndomsstaden Frankfurt, där han möter en turkisk kvinna och hennes dotter. Det ska visa sig att de har olika religioner, men myckt annat gemensamt med Max.

Filmen är baserad på en verklig historia, som till vissa delar handlar om Ralph Kleins liv; Israels mest kände baskettränare. Fördomar ska övervinnas och oförrätter överkommas, anser Max.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © 2016 All rights reserved.
HIT FM