Pola X
Maj 2001

Guillaume Depardieu, Catherine Deneuve, regi: Leos Carax.

Långe blonde Pierre (Guillaume Depardieu) bor i ett gammalt vackert slott tillsammans med sin mor Marie (Catherine Deneuve) i Normandie, nära Seine. Marie är änka efter sin diplomat-make, och hon sörjer honom djupt. Kärleken till sonen är mer än intim och de delar till synes det mesta tillsammans. Kanske finns det hemligheter som Marie inte vill dela med sin käre son? Men än så länge lyser solen över slottet och Pierres förälskelse i den unga oskuldsfulla Lucie, som han också vill gifta sig med.

Tidiga mornar tar han motorcykeln, som han ärvt efter sin far, och åker och väcker sin käresta, som tacksamt tar emot det guldkantade uppvaknandet som Pierre skänker henne. När Marie meddelar Pierre att deras bröllop ska hållas inom kort, vill han genast berätta det för Lucie. Men hans liv ska förändras... Han möter en ung kvinna som heter Isabelle, som berättar för honom på stapplande franska att hon är hans syster. I berättelsen finns sådana detaljer, att Pierre finner historien trovärdig. Han blir djupt sorgsen över det usla liv Isabelle tvingats leva, och han beslutar sig för att lämna sitt nuvarande liv och följa henne.

Naturligtvis vet han ingenting om "livet utanför slottsmurarna", utan tror att han ska kunna fortsätta försörja sig som författare - som han tidigare uppskattats för. Nu vill han vara mogen i sitt skrivande och skildra det verkliga livet. Hans förläggare Margurite försöker tala om för honom att hans charm låg just i "det omogna", och att det var rätt form för hans skrivande. Det verkliga livet hade tillräckligt många skildrare. Men Pierre är för oerfaren för att förstå. Han vill ge Isabelle allt, men blir varse att det inte alltid är lätt att vara god... Hans vänner överger honom, och Isabelle och Pierre lever i förfall när överraskande Lucie sällar sig till sällskapet - vilket inte Isabelle till fullo uppskattar...

För den som är god slutar det tyvärr ofta illa - det är en slutsats som också den tidigare rike, vackre Pierre kommer fram till, när han står där som en simpel mördare!

Filmen är regisserad av Leos Carax (som också gjorde "De älskande på Pont-Neuf), och för filmens foto svarar Eric Gautier.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM