Puder
Februari 2001

Gösta Ekman, Tova Magnusson Norling, Örjan Ramberg, Lena Nyman, Dan Ekborg, Rolf Skoglund, Ulla-Britt Norrman Olsson, regi: Marie-Louise Ekman.

På Teater Krokodil råder stor förvirring. Ingenting tycks vara under kontroll. Teaterns ensemble, som haft stor framgång med en pjäs som gått för fulla hus, har nu ett tv-team innanför teaterns väggar. Tv-teamet skall filma av den framgångsrika pjäsen! På plats finns också Firma Framtidsforskning som, för internt bruk, vill göra en reklamfilm. De betalar bra, men vill alla ställa upp på en så banal film...? Pengar är ju alltid pengar, och arbetar skådespelarna hela natten kommer det att bli så mycket klirr i kassan, att samtliga kan resa söderut och ha en härlig semester! Regissören (Tova Magnusson Norling) som försöker få till stånd en repetition inför tv-teamet och lirkar med Ambel (Örjan Ramberg), dels för att få honom på plats och dels för att få på honom scenkläderna, ja hon är naturligtvis helt emot en reklamfilm! Inte endast emot - hon blir helt hysterisk!

Mitt i detta kaos finns sminkören "Vippan" (Gösta Ekman) som ett milt motmedel. Han glider omkring i sin vida fluffiga sminkrock, med ett stort antal fickor som innehåller allt vad en sminkör kan mobilt behöva. Resten som behövs finns vid "Vippans" sminkbord, dit alla kommer för att "omvandlas". Stella (Lena Nyman) vill pröva "något nytt"... "Vippan" ler milt mot henne och försöker göra sitt bästa i den sky av cigarrettrök hon omger sig med! Den medelålders skådespelaren (Dan Ekborg) springer omkring och nyper "Vippan" på alla möjliga ställen... Han försöker vara rolig! Hans högsta önskan är att bli omtyckt. Han vill att "Vippan" skall älska honom lika högt som "Vippan" älskar Ambel! För Ambel kan "Vippan" göra vad som helst! Dock är han ganska sur på att behöva ta emot samtal från "Herr Svärd", som Ambel till och från varit ihop med...

Filmen är en hyllning till all scenens folk! Skådespelarna är suveräna och Gösta Ekmans rollporträtt av "Vippan" är nog det charmigaste jag sett på mycket länge.

Filmen är regisserad av Marie-Louise Ekman, som även har skrivit manuset. Tomas Boman är fotograf och Benny Andersson svarar för musiken.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM