PUSSEL


Biopremiär den 10 september 2010

Manus och Regi: Natalia Smirnoff. Körtid: 1 timme 28 minuter. Foto: Barbara Alvarez. Musik: Alejandro Franov. I rollerna bl a: Maria Onetto (Maria del Carmen), Gabriel Goity (Juan), Arturo Goetz (Roberto), Henny Trailes (Carlotta), Felipe Villanueva (Juan Pablo), Julian Doregger (Ivan)

När Maria del Carmen städat upp efter sitt 50-årskalas, går hon igenom sina presenter. Från moster Amalia har hon fått ett pussel, som föreställer Nefertiti. Det lägger hon snabbt. Maria älskar att lägga pussel och av en tillfällighet svarar hon på en annons, där någon söker en partner för en pusseltävling. Mannen som sökt en tävlingspartner, visar sig vara en miljonär, med mycket tid och passion, för att lägga pussel. Maria antas, men - då Marias familj, som hon ägnat hela sitt liv åt att ta hand om - inte har någon förståelse för hennes pusselintresse, håller hon träningsmötena hemliga. Hur ska Maria förklara att "de två" vunnit en resa till en årlig internationell tävling i Tyskland?

En finstämd liten film, med ett vackert foto och utmärkt spel av Maria Onetto.

Fakta: Världsmästerskapet i pussel är en årlig internationell tävling, som anordnas av World Puzzle Federation och hölls första gången 1992 i NewYork. Grundaren, Will Shortz ville skapa ett sammanhang, där pusselläggare från hela världen kunde komma tillsammans. Sedan dess har det utvecklats till, att även inbegripa sudoko och liknande. Av 18 mästerskap som hittills hållits, har elva vunnits av USA, tre av Tjeckien, tre av Tyskland och ett av Japan.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © 2016 All rights reserved.
HIT FM