Remember The Titans
Januari 2001

Denzel Washington, Will Patton, Donald Faison, Wood Harris, Ryan Hurst, Ethan Suplee, Nicole Ari Parker, Hayden Panettieri, regi: Boaz Yakin.

I den grekiska mytologin var Titanerna större än gudarna...

Nu gällde det att vinna eller försvinna för det sammansatta fotbollslaget. När skolmyndigheten i Alexandria i delstaten Virginia i USA bestämde att stadens två segregerade fotbollslag skulle integreras, utsågs den färgade tränaren Herman (Denzel Washington) som huvudtränare och det vita lagets tränare Yoast fick bli assistent! Allt utspelades under 70-talets tumultartade år i USA, och mot alla odds kunde Herman Boone till slut få färgade och vita att kämpa sida vid sida i det fantastiska fotbollslaget "The Titans"!

Filmen handlar om att respektera varandras åsikter, kultur och familjeband. Ingen begär att du skall älska din rumskompis... Däremot begär tränaren att du skall respektera honom. På träningslägren bodde spelarna två och två i rummen. Alltid en från vardera sidan, det vill säga en färgad spelare och en vit spelare, vilket till en början utmynnade i heta dispyter och slagsmål! Men så småningom fann de i rumskompisen en vän för livet!

"Berättelsen är sann och kändes därför viktig att berätta", säger producenten Jerry Bruckheimer. "Det handlar ju om ungdom, och dess inställning till livet!"

Allting känns tidstroget 70-tal - bilar, frisyrer och kläder... Karaktärerna är omsorgsfullt valda och skådespelet är utmärkt. Som hård men rättvis tränare gör Denzel Washington ett utmärkt rollporträtt. Fotbollsscenerna är fantastiska!

Vilket oslagbart lag var inte "The Titans"! Alla vi som deltagit i lagsporter sitter där och njuter från början till slut!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM