RIKA VÄNNER ( FRIENDS WITH MONEY )
Release DVD den 25 oktober 2006

Regi och manus: Nicole Holofcener. Körtid:1 tim 28 min. Censur: Barntillåten. I rollerna: Jennifer Aniston (Olivia), Frances McDormand (Jane), Jean Cusack (Franny), Catherine Keener (Christine), Greg Germann (Matt), Simon McBurney (Aaron), Jason Isaacs (David), Scott Caan (Mike)

Filmen handlar om vänkretsen av de fyra kvinnorna Olivia, Jane, Franny och Christine. De tre sistnämnda är gifta, men Olivia är singel. Jane och hennes man Aaron är framgångsrika kläddesigners och de lever i ett förhållandevis gott äktenskap. Jane har dock börjat finna tillvaron händelsefattig och hon är grinig och uttråkad. Hennes kärleksfulle Aaron försöker muntra upp henne. Christine och maken David är båda förmögna manusförfattare, men deras äktenskap knakar i fogarna. Franny och Matt är också ett förmöget par, som tivs bra ihop, men inte alltid har samma syn på barnuppfostran. Samtliga par har åsikter om alla i vänkretsen och främst diskuteras Olivias sätt att vara, eftersom hon hoppat av från läraryrket och nu städar i familjers hus... för att klara sitt uppehälle. Olivia stod inte ut i lärarrollen! När Franny i högsta välmening rekommenderar en dejt för Olivia med Frannys personlige tränare Mike, kommer Olivia på andra tankar och vill inte längre vara städerska. Dejten utmynnar i förnedring! Resolut ringer Olivia runt till sina uppdragsgivare för att avsäga sig sina städuppdrag. Då händer det något i Olivias liv! Något helt oväntat!

Jennifer Aniston är utmärkt i sin roll; filmen är välgjord och har en underhållande ton... fast tempot kunde varit aningen högre.

 

  » HIT FM HEM
  » HIT FM FILM
  » AKTUELLA FILMER
  » FILMFAKTA
  » SÖK FILM

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM