Rules Of Engagement
Videopremiär februari 2001

Samuel L Jackson, Tommy Lee Jones.

En spännande och välspelad thriller.

Överste Terry Childers (Samuel L Jackson) får ett uppdrag i Sanà i Yemen. Den amerikanske ambassadören och hans fru och son ska evakueras därifrån, då de hotas av en grupp demonstranter - aggressivt! Ambassadörsparet ska hämtas med helikopter, och chef för uppdraget är Terry. Han lyckas med svårighet få de evakuerade in i helikoptern, som lyfter och klarar uppdraget. Kvar blir Terrys trupp, som beskjuts kraftigt av demonstranterna och andra krypskyttar från taket på byggnaden. När tre av Terrys män dödats och han ser automatvapen nere i folkmassan, då beordrar han eldgivning och 83 personer dör - däribland kvinnor och barn.

Alla spår av vapen undanröjs och foton visar en amerikansk överstes massaker av en demonstrerande folkmassa, som innefattar barn och kvinnor. Terry ställs inför krigsrätt och anklagas för mord. Han utses som syndabock... Ingen vill ha krig med Yemen. Terry är mycket illa ute. Han ber sin vän sedan Vietnamkriget, den ärrade marinofficeren Hayes Hodges (Tommy Lee Jones) som också är advokat, att försvara honom. Hayes förklarar att han inte är någon särdeles begåvad advokat, och att Terry säkert kan finna någon bättre. Men Terry är envis, och eftersom Hayes en gång räddats till livet av Terry vill han som vän göra allt han kan för att hjälpa honom.

Hayes reser mot rekommendationer ner till Yemen. Där finner han en hel del bevis för att det hela gått så till, enligt Terrys beskrivning. Hayes förstår att man från högre ort undanröjt bevis, och speciellt en inspelad videofilm av hela händelseförloppet. Varför är den borta?

Men ska Hayes kunna fria Terry, som annars döms för mord på 83 människor?

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM