Sagan om de två tornen ( Lord of the Rings - The Two Towers )
December 2002

Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Sean Austin, Orlando Bloom, Miranda Otto, Brad Dourif, Bernhard Hill, Christopher Lee, Karl Urban, John-Rhys Davies, Billy Boyd, Dominic Monaghan, regi: Peter Jackson.

Den andra filmen av tre i trilogin som baseras på Tolkiens böcker.

Blickar vi bakåt, så är storyn den att den unge hoben Frodo Bagger får ärva en ring av sin släkting Bilbo. Med Sauron - Mörkrets herre - i täten, jagar onda makter Ringen... Syftet är att med Ringens hjälp ta makten över Midgård och dess invånare. De senare ska göras till slavar! Därför måste Ringen förstöras! Detta måste ske i Domedagsberget! Den första filmen avslutades med att trollkarlen Gandalf kastas ner i djupet vid Khazad-Dum... Det brödraskap som bildats av hober, människor, trollkarlen, dvärgen och alven, för att föra Ringen till sitt slutmål, splittras nu i och med att människan Boromir och trollkarlen Gandalf förloras...

I "Sagan om de två tornen" har Frodo som ende följeslagare hoben Sam. De andra två hoberna Merry och Pippin har rövats bort av en grupp Uruk-hai. Människan Aragorn, alven Legolas och dvärgen Gimli letar därför efter hoberna, och försöker förhindra att de inte hamnar i trollkarlen Sarumans (som härskar över tornet i Orthanc) fäste! Frodo och Sam upptäcker snart att de är förföljda på sin strapatsrika vandring. I deras spår lurar Gollum..., som inte kan leva utan sin "skatt". Aragorn, Legolas och Gimli hamnar i den förtrollade skogen, där de möter överraskningar. Stora slag utspelas mellan de olika grupperingarna. Det är inte lätt att kämpa mot de mäktiga styrkorna från de två tornen "Orthanc i Isengard" och "Surons fästning inne i Mordor"!!!

Några nya karaktärer vi får möta är kungadottern Eowyn (Miranda Otto), Hästarnas herrar i Rohan och Sarumans infiltratör Ormstunga.

Sagolikt välgjort!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM