SANNA LÖGNER ( Where the Truth Lies )
Biopremiär 14 juli år 2006

Regi och manus: Atom Egoyan. Körtid: 1 timme 48 minuter. I rollerna: Kevin Bacon (Lanny Morris), Colin Firth (Vince Collins) Alison Lohman (Karen O´Connor), Rachel Blanchard (Maureen), David Hayman (Reuben), Maury Chaykin (Sally Sanmarco), Kristin Adams (Alice), Sonia Bennett (Bonnie Trout) Deborah Grover (Mrs O´Flaherty), Beau Starr (Jack Scaglia)

Filmen speglar två skeenden. I det första möter vi underhållarna Lanny Morris och Vince Collins i 50-talets Amerika. De är en älskad duo, där Lanny är den komiske och Vince är den återhållsamme och kontrollerade. Tillsammans har de publiken i sin hand, vare sig det gäller stor underhållning eller välgörenhetsgalor. De är stormrika och på toppen av karriären. Så ändras bilden tvärt, då en ung kvinna hittas drunknad i badkaret i deras hotellsvit. Både Lanny och Vince frias helt från att ha medverkat i drunkningsolyckan. De har vattentäta alibin. Splittringen av duon är dock därefter ett faktum och de uppträder sedan var och en för sig.... med framgång. I showbiz-kretsar höjs ett och annat ögonbryn.... vad hände med vänskapen och varför?

I det andra skeendet, bestämmer sig på 70-talet den unga ambitiösa reportern Karen O´Connor, att göra ett scoop av historien. Efterforskningarna ger henne en inblick i en cynisk värld, full av drogmissbruk, lögner och svek. Själv blir hon sexuellt och känslomässigt inblandad och "de sanna lögnerna" blir allt svårare att framlägga i skrift, utan att drabba oskyldiga människor.

I cynismens tecken - en omskakande film - med utmärkt manus & regi och suveränt skådespel!

 

  » HIT FM HEM
  » HIT FM FILM
  » AKTUELLA FILMER
  » FILMFAKTA
  » SÖK FILM

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM