Serverat! ( La Cena )
April 2001

Fanny Ardant, Vittorio Gassman, Giancarlo Giannini, Marie Gillain, regi: Ettore Scola.

En sensuellt humoristisk film som får åskådaren att längta till Italien.

På restaurangen Arturo al Portico glider den paranta hovmästarinnan Flora omkring med ett varmt leende, när hon alltid månar om gästernas bästa. Gästen har alltid rätt! Bland stamgästerna är professor Battifondi en av hennes favoriter, och hon är hans favorit! Han varnar Flora från att ha kärleksäventyr och överge sin man. Här finns ett myller av känslosvall mitt bland förföriska dofter från köket. Den flirtige kyparen Uliano som kommer från Toscana kritiseras av kökschefen för sin dåliga allmänbildning. Kökschefen är förresten nästan alltid missnöjd, och hotar att ta sin hatt och gå... Men hitintills har han stannat - med hatten på! Inne på restaurangen finns den äldre mannen som försöker göra slut på sitt förhållande med den unga vackra flickan som vill gifta sig med honom. Hon har författat ett flersidigt brev till hans fru, där hon förklarar varför hon skall vara Giulios fru och inte någon annan...

Men den äldre mannens smarthet och erfarenhet överlistar den unga kvinnan, och hon går gråtande ifrån restaurangen medan Giulio tänder sin pipa. Visserligen känner han sig som en skit, men en nöjd sådan! Ett ungt par diskuterar huruvida hon är gravid eller ej. Den unge mannen är helt betagen av en annan kvinna vid ett närplacerat bord, och han kan inte låta bli att stirra på henne, vilket senare resulterar i en "höjdarupplevelse" för filmpubliken som utspelas på damtoaletten! Vid ett annat bord förs en konversation mellan mor och dotter. Dottern vill bli nunna... Mamman gråter! Flora tröstar med födelsedagstårta - en bit av systerdotterns födelsedagstårta närmare bestämt! Mariana är syster till Flora, och hon har glömt sin dotters födelsedag - vilket inte Flora gjort!

En japansk familj gästar stället. Lollo, den lilla förförerskan, har en samling karlar kring sitt bord! När det blir trångt får de flytta över till en spansk familj som firar sonens examen. Hans kompisar kom inte, då sonen var mobbad. Men nu blir det liv i luckan. Fram med champagnen!

En magiker träffar en ensam man vid bordet. De blir vänner och flyger hem på en kvast. Jo, visst... det går om man har god hand med kvastar! Jag skall i alla fall försöka till Blåkulla i påsk!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM