SHARAF


Premiär den 30 november 2012

En animerad dokumentär av David Aronowitsch och Hanna Heilborn. Körtid: 13 minuter.

Sharaf är 17 år och flyr med båt från Morocco, för att få ett bättre liv. Den lilla båtens motor stannar efter en tids resa och båten med de tjugo ombord; 8 vuxna och 12 barn, driver okontrollerat omkring på havet flera dagar och nätter. De har inget vatten och ingen mat. Sharaf lyckas få telefonkontakt med sin äldre bror i land, som tillkallar sjöräddningen. När Sharaf plockas upp på Gran Canaria och förs till sjukhus, är hans byxor fastbrända i hans hud. Han minns inte hur sjukhuspersonalen fick bort tyget. Han ångrar inte resan.

Filmarna David och Hanna låter Sharafs historia bli en röst dels för dem som klarade resan, dels för dem, som inte klarade resan. Sharifs tankar går ofta till alla dem som förgäves dog i havet, i hopp om att finna ett bättre liv.

Lite kort om de båda filmskaparna: David har bl a tidigare gjort de animerade dokumentärerna "Gömd" och "Slavar" tillsammans med Hanna Heilborn. Hanna är utbildad vid Dramatiska institutet i Stockholm och NYU Film School i New York och David har studerat filmregi vid Statliga Polska Filmskolan i Lodz.

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM