SHOOT´EM UP
Biopremiär den 2 november 2007

Manus och Regi: Michael Davis. Foto: Peter Pau. Körtid: 1 timme 26 minuter. Musik: Peter Haslinger. I rollerna bl a: Clive Owen (Smith), Monica Bellucci (Donna Quintana), Paul Giamatti (Hertz), Steven McHattie (Hammerson), Daniel Pilon (Senator Rutledge), Sidney Mende-Gibson (Baby Oliver)

Mr Smith bor i en rivningshotad fastighet och hans standard är låg. Han har sin egen talang i att vara en skicklig skytt. Det är han till stor del, för att han äter så många morötter, som ger honom en god syn. Han äger även en tam råtta, som kan öppna hans våningsdörr på ett fiffigt sätt. Allt han har är "lowtech", men han är oerhört listig och kan klura ut det mesta och elegant ta sigur kniviga situationer. Nu befinner han sig plötsligt i en helt ovan situation. Han blir tvungen att ta hand om ett nyfött litet gossebarn, vars mor avlider under förlossningen, mitt under en häftig eldstrid. Någon vill åt det nyfödda barnet, som i all hast förses med en värmande raggsocka på huvudet och en mössa som åkpåse. Varför är barnet en måltavla för angripare, som Hertz och hans farliga gäng? Av olika skäl vänder sig Mr Smith till den prostituerade väninnan Donna Quintana, som hjälper honom att skydda det utsatta barnet. Tillsammans gör de vad som helst för att överleva.

I denna häftiga actionthriller finns referenser till spaghettiwestern, franska gangsterfilmer och John Woos filmer. Hårdkokt för dito.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM