Skicka mera godis
Januari 2002

Per Oscarsson, Bodil Udsen, Ninna Rasmussen, Maria Katrine Rasch, Claus Strandberg, Mikkel Aas Mortensen, regi: Cecilia Holbek Trier.

De två storstadspräglade systrarna Angelica (Ninna Rasmussen) och Lone (Maria Katrine Rasch) är 12 respektive 9 år. För första gången i deras liv konfronteras de med livet på en primitiv bondgård på Jylland i Danmark. Det är sommarlov och deras föräldrar ska till New York, och under tiden ska systrarna gästa det åldriga paret Hortensia (Bodil Udsen) och Rasmus (Per Oscarsson) som bor på sin gård utan de flesta bekvämligheter men med en mängd djur. Där finns hund, höns, grisen Odysseus och kossor.

Gården är gammal och nedsliten och paret hotas dessutom av att vräkas från huset som de äger, men olyckligtvis står på hyrd mark. Det är en mark som är värdefull för nästgårdskusinen Knud (Claus Strandberg), som vill utöka sin rörelse och riva deras hus...

Flickorna har stora anpassningsbekymmer och det barnlösa äldre paret har i sin tur ingen som helst aning om hur man handskas med två små stadsflickor. Men samtliga gör sitt allra bästa för att det hela skall funka - och fast flickorna gör alling fel, så slutar denna historia väl. Mycket tack vare grannsonen Ole (Mikkel Aas Mortensen) som verkar gilla Angelica väldans mycket!!!

Regissören Cecilia Holbek Trier har också skrivit manuset, som är en kärleksfull och livsbejakande solskenshistoria som kan passa hela familjen.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM