Skilsmässa på franska ( Le Divorce )
November 2003

Kate Hudson, Naomi Watts, Glenn Close, Stockard Channing, Sam Waterston, Matthew Modine, Bebe Neuwirth, Stephen Fry, Leslie Caron, Thierry Lhermitt, Romain Duris, Mevil Poupaud, Jean-Marc Barr, regi: James Ivory.

När den unga, gravida amerikanskan Roxy (Naomi Watts) bryskt lämnas ensam av maken Charles-Henri, känns livet tungt för henne... Hon tröstar dottern Gennie på bästa sätt och får själv stöd av sin syster Isabel (Kate Hudson), som kommer tillskyndande. Charles-Henri har häftigt förälskat sig i ryskan Magda och vill nu slippa äktenskapets bojor och ha en skilsmässa - vilket inte Roxy vill... Den högborgerliga svärmodern (Leslie Caron) låtsas vara på Roxys sida..., men egentligen är svärmor en lögnaktig liten satmara!

När skilsmässan ska redas ut framkommer en del för Roxy oväntade regler..., till exempel att om Roxy inte går med på skilsmässa förlorar hon rätten att bära sitt namn De Persand! (Barnen ärver dock namnet.) Roxy har heller inte rätt att omedelbart gifta om sig..., men det har Charles-Henri!!! Och så vidare... "Sådan är skilsmässa på franska!!!"

Diskussion uppstår vidare även kring en tavla som Roxy fört till boet. Tavlans äkthet utreds. Är det en äkta George de la Tour??? Systern Isabel, som vill ha lite flärd och glans i livet..., finner också tröst (läs älskare) i tv-kändisen "farbror Edgar" - som är gift med Ameli och tillhör familjen De Persand... Edgar har för övrigt till vana att förära sina damer en Hermes Kelly-bag! (Karln är ju fantasilös som ideligen upprepar sig!!!) Hursomhelst går det omkring en liten skara av före detta älskarinnor till Edgar som avslöjande bär Kelly-bags...

Så..., när Isabel - intet ont anande - kommer till familjemiddagen med sin Kelly-väska..., ja då kan du gissa själv att det ringer små klockor hos Edgars hustru Ameli!!!

En intressant film om mötet mellan två kulturer. Vi bjuds på ljuvliga franska miljöskildringar. Tyvärr upplevs filmen stundom för mej som överdramatiserad.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM