Slutet på historien april 2000
Julianne Moore, Ralph Fiennes, Stephen Rea, Ian Hart, regi: Neil Jordan.


1. Julianne Moore. 2. Julianne Moore & Ralph Fiennes. 3. Julianne Moore & Ralph Fiennes.

En välgjord, välspelad, tät och sensuell film med utsökt foto av Roger Pratt. Filmen är baserad på romanen "Slutet på historien" av Graham Greene, och regissören Neil Jordan har också skrivit manuset. Vi befinner oss i London under andra världskriget, där bomberna faller tätt. Samtidigt utspelar sig ett passionsdrama mellan Sarah (Julianne Moore) och Maurice (Ralph Fiennes). Under en fest blir de båda blixtförälskade i varandra. Maurice, som är författare, är god vän med Sarahs make Henry (Stephen Rea) som är en statstjänsteman i karriärstegen. Äktenskapet mellan Henry och Sarah är svalt och rutinmässigt, baserat på vanemässig vänskap. Sarah upptäcker att hon älskar Maurice innerligt. Han besvarar hennes känslor, men är djupt svartsjuk på den äkta maken, som får rå om Sarah i vardagen. Så inträffar en händelse som blir vändpunkten i det passionerade förhållandet. Under en raid blir Maurices hus utblåst och Sarah tror att han har omkommit. När hon i sin ångest och förtvivlan ber om ett mirakel och i sambandet lovar att avstå från Maurice om han återkommer från de döda, då inträffar miraklet hon bad om! Maurice står bakom henne livs levande, och hon känner sig bunden vid löftet hon gav Gud.


4. Julianne Moore & Ralph Fiennes. 5. Ralph Fiennes. 6. Stephen Rea & Ralph Fiennes. Samtliga foton: Columbia TriStar.

Två år senare ses de båda. Henry anförtror då till Maurice att han misstänker att Sarah har en älskare. Svartsjukan blossar då upp igen inom Maurice, som låter skugga sin före detta älskarinna. I rollen som detektiven ser vi Ian Hart.

Filmen är inspelad i London och Brighton. Den är mycket engelsk, med härlig klädstil från 40-talet. Kostym: Sandy Powell.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online