Smala Sussie
Oktober 2003

Tuva Novotny, Jonas Rimeika, Björn Starrin, Kjell Bergqvist, Lena Dahlman, Malin Morgan, Lotta Tejle, Michael Nyqvist, regi: Ulf Malmros.

"Smala Sussie" är försvunnen från sin hemby i Värmland! Den förut så ordentliga Sussie har på sistone hängivit sig åt droger och mer och mer sjunkit in i dimman... Hennes bror Erik - som på tidigt stadium lämnat barndomsbyn och flyttat till Stockholm, för att göra karriär som förlagsman - åker till byn för att leta efter sin försvunna syster. Detta sker på uppmaning av Sussies tjejkompis i byn.

Vad är det nu Erik möter vid hemkomsten till byn? Jo..., gamle polaren Pölsa har blivit ett nerdrogat videofreak som sätter på polismästarens fru vid behov. Föreståndarinnan för videobutiken på orten driver paralellt drogcentral, och hon är inte att leka med... Nej, hon har hårda nypor! Erik hamnar alltså i ett minst sagt underligt brukssamhälle - med ett väl utvecklat gangstervälde. Han dras in i en helt skruvad härva av lögner och brott, och får redogöra för sina förehavanden för en hårdhänt polis, som delar ut örfilar titt och tätt! Men..., under denne polismans hårda yttre finns ett känsligt inre! Som tur är..., för Eriks del.

Men hur förhåller det sig egentligen med "Smala Sussies" försvinnande? Lever hon..., eller är hon död??? Alla som vill ha svaret ska se denna roliga gangsterkomedi, som verkligen lockar till många skratt..., men som tyvärr är lite ojämn i upplägget... Och filmen svajar så att säga lite på slutet...

Regissören Ulf Malmros har också skrivit manuset tillsammans med Petteri Nuottimaki.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM