Småtjuvar emellan ( Small Time Crooks )
Mars 2002

Woody Allen, Tracey Ullman, Elaine May, Hugh Grant, Michael Rapaport, Jon Lovitz, Tony Darrow, regi: Woody Allen.

Ray Winkler (Woody Allen) är sedan 25 år lyckligt gift med Frenchy (Tracey Ullman), som är snabb i repliken och flink med kakbaket. I övrigt har hon inga kulinariska överraskningar utan håller sig till två inkörda rätter, som hon varierar med. Men kakor är hon verkligen "fena" på att baka!

När Ray - tillsammans med sina ganska "pantade" vänner - har planer på att råna en bank, genom att gräva en tunnel från en intilliggande pizzabutik..., motsätter Frenchy sig det - på det allra bestämdaste! "Håll dej borta från bovarna", sa alltid hennes mamma! Det rådet vill hon följa. Men..., efter Rays nostalgiskt laddade övertalning ger hon med sig och ställer sig snällt som expedit i pizzerian, som hon gjort om till kakbutik. Allt medan gänget i källarvåningen jobbar på med tunnelgrävandet. Jag vill inte påstå att det sker utan komplikationer! "Rånarna" är inte några "snitsare", vare sig det gäller borrning eller kartläsning... De borrar i vattenledningar och gräver i fel riktning!

Framgångsrik är däremot Frenchy, som gör succé med kakbaket..., och köerna ringlar sig framför hennes butik. Butiken blir så omtalad att tv gör intervjuer, och kusin May (Elaine May) är inte sen att berätta om den "kommande utvidgningen" av rörelsen... Kusin May har anställts för att hjälpa till i butiken och har intill nu betraktats som lojal och "ofarlig" under planeringsarbetet för rånet. Kvarterets polis funderar över "utvidgningen" och får själv vissa idéer - om att driva rörelsen i stor skala. Varför inte starta Sunset Cookies??? Woody Allen har även skrivit filmens manus. För filmens foto svarar Zhao Fei.

Jag hade så fruktansvärt småroligt hela filmen igenom, så det kan omöjligt bli en tretassare - även om filmen inte är en av Woody Allens höjdarfilmer - så det blir en fyrtassare, just för att filmen är så suveränt underhållande.

Rollistan är också en höjdare! "Småtjuvar emellan"... ha en trevlig filmkväll!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM