Space Cowboys
September 2000

Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland, James Garner, James Cromwell, Marcia Gay Harden, Barbara Babcock, Blair Brown, regi: Clint Eastwood.

"Team Daedalus" hade de djärvaste och skickligaste testpiloterna inom det amerikanska flygvapnet 1958. Det var ett mycket sammansvetsat gäng som drömde om att få bli historiens första astronauter. Men, så bildades NASA, och därmed krossades gängets drömmar. Mary Ann fick ersätta dem. Vem Mary Ann var? Jo, hon var en liten söt apa! Vem vill bli ersatt av en apa? "Team Daedalus", som bestod av chefen Frank Corvin (Clint Eastwood), Hawk Hawkins (Tommy Lee Jones), Jerry O'Neil (Donald Sutherland) och Tank Sullivan (James Garner) upplöstes. De gick alla skilda vägar.

Så förflyter 40 långa år, när plötsligt en dag den ryska satelliten Ikon får ett besvärligt systemfel. Bob Gerson (James Cromwell) - NASA-chefen, som "Team Daedalus" innerligt hatar - vet att Frank Corvin är den ende man som är kunnig i systemhanteringen av Ikon. Han kontaktar motvilligt Frank, som ställer vissa villkor för att hjälpa till... Han vill ha sin gamla besättning med sig. Först blir han nästan utskrattad, men Bob beslutar sig för att Frank Skall få sammankalla teamet och att samtliga skall genomgå fystest. Bob räknar med att teamet, som består av ålderstigna gentlemen, inte skall klara ett enda test. Men, men...

Så får vi följa detta fantastiska gäng på sin rymdfärd, och naturligtvis möter de oanade faror som skall klaras av. Clint Eastwood som även är regissör till filmen säger: - Jag ville att "Space Cowboys" skulle bli så trovärdig som möjligt. Jag kanske skulle vilja inlägga en svag protest. Men av någon anledning är jag förtjust i filmen, med dessa stora stiliga veteraner som ger prov på sin spelglädje och rutin. NASA tog verkligen emot filmteamet och ställde helhjärtat upp med stöd och hjälp. Det är ju minsann en komplicerad process när det gäller att realistiskt återge förberedelserna för en rymdfärd.

Filmen är inspelad i Los Angeles, Johnson Space Center, Houston och Kennedy Space Center med flera platser.

Är du sugen på rymdäventyr? Res med "Space Cowboys"!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM