Sprängaren oktober 2001
Helena Bergström, Niklas Hjulström, Brasse Brännström, Maria Lundqvist, Reine Brynolfsson, Ewa Fröling, Meta Velander, Marika Lindström, Pernilla August, Tomas Pontén, Peter Andersson, Nina Gunke. Gunilla Röör, Christer Fant, Jan Mybrand, regi: Colin Nutley.


1. Helena Bergström.

En välbalanserad och spännande film med en genomgående bra rollbesättning i regi av Colin Nutley efter Liza Marklunds bok med samma namn. Colin har verkligen lyckats med filmatiseringen av boken!


2. Regissören Colin Nutley. 3. Helena Bergström. 4. Brasse Brännström.

Christina Furhage (Marika Lindström) var en 62-årig kvinna, som ansvarat för ett kommande OS i Stockholm. När hon nu hittats brutalt mördad på Victoriastadion i Stockholm, råder febril verksamhet på tidningen Kvällsposten. Den nyutnämnda gruppchefen, kriminalreportern Annika Bengtzon (Helena Bergström), ifrågasätter teorin om terroristdåd, därför att hon ser andra samband som talar mot terrordåd. Det för henne mot ett eget spår, som kan komma att kosta henne livet...


5. Reine Brynolfsson. 6. Ewa Fröling, Helena Bergström, Jakob Ericksson, Per Svensson,
Brasse Brännström, Tomas Fryk & Reine Brynolfsson. 7. Helena Bergström.

På redaktionen får hon kämpa mot kvinnlig avund av Eva-Britt Qvist (Maria Lundqvist) och den äldre kollegan Nils Langebys (Brasse Brännström) sura miner och motarbetande. För att inte tala om de käppar i hjulet som "Spiken" (Reine Brynolfsson) sätter för henne genom att sätta missriktade rubriker i Kvällsposten - direkt för att skada för Annika. Men i medarbetarna Berit Hamrin (Ewa Fröling) och chefen Anders Schyman har hon ett kompakt stöd i allt hon gör.


8. Örjan Ramberg & Tomas Fryk. 9. Helena Bergström & Per Svensson. 10. Helena Bergström.

Det lackar mot jul och i Annikas familj - maken Tomas (Niklas Hjulström) och de två små barnen - ser man fram mot en stilla jul med endast den lilla familjen. Ett streck i räkningen tycker Annika att det blir när hon får veta att farmor (Meta Velander) meddelat sin ankomst över julen. Det ska senare visa sig ganska praktiskt att farmor finns till hands... för Annika försvinner spårlöst och maken Thomas förtvivlan är stor...


11. Helena Bergström & Niklas Hjulström. 12. Pernilla August. 13. Maria Lundqvist. Samtliga foton: Sweetwater.

Brasse Brännström belönades med en Guldbagge för bästa manliga biroll 2001.
Läs mer om Guldbaggar år 2001.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online