STAGE BEAUTY
Premiär 12 november 2004

Körtid:1 tim 50 min. Censur: 7 år. Regi:Richard Eyre. Foto:Andrew Dunn. Kostym:Tim Hatley. Scenografi: Jim Clay .Hår, Makeup: Lisa Westcott. Musik: George Fenton. I rollerna: Billy Crudup (Ned Kynaston), Claire Danes (Maria), Rupert Everett (Konung Karl den andre), Tom Wilkinson (Thomas Betterton), Ben Chaplin (Georg Villiars), Hugh Bonneville (Samuel Pepys), Edward Fox (Hyde), Zoe Tapper (Nell Gwyn).

Filmen Stage Beauty baseras på pjäsen Compleat Female Stage Beauty. Den berättar historien om Ned Kynaston, som var den lysande stjärnan i Londons teaterliv. Det var den tid - i mitten av 1600-talet - då kvinnorollerna spelades av män. Vackrast av dem alla var Ned... och applåderna ville aldrig ta slut när han var på scenen. De andra skådespelarna var "gröna av avund" och tyckte inte att deras repliker hördes... utan överröstades av applåderna för Ned.

Hans påkläderska Maria drömde om att själv en dag stå på scenen och hon lärde sig replikerna utantill... i pjäserna som spelades. Nell var kungens favoritväninna. Hon lindade honom om sitt lillfinger och bad honom att det skulle vara slut på teater med "män i kvinnoroller"! Hon fick sin vilja igenom... och vips var Ned avsatt och hånad.

Påkläderskan Maria gjorde nu i stället häpnadsväckande stor succe på teaterscenen... trots att hennes skådespel inte hade någon större tyngd. Hon påhejades av den osympatiske Sir Charles, som en gång tagit Ned för en "dam av det lättare gardet" och försökt "känna honom i kalsongerna".... i tron att där fanns ett kvinnligt könsorgan.

Sir Charles njöt av att Ned förnedrades och förödmjukades! Till och med Neds älskare George... drog sig från honom... nu när han inte var firad och i strålkastarljuset längre. George till och med gifte sig med en rik dam! Människorna är grymma. Fanns det något förbarmande? Skulle Neds skådespelartalang ta honom tillbaka upp på scenen?

Stor, sprakande kostymprakt och en utmärkt skådespelarinsats av Billy Crudup.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © All rights reserved.
HIT FM