State And Main
Mars 2001

Alec Baldwin, Julia Stiles, William H Macy, Sarah Jessica Parker, Rebecca Pidgeon, Philip Seymor Hoffman, regi: David Mamet.

En komedi om hur Hollywood hamnar på kollisionskurs med innevånare på den amerikanska landsbygden, där reglerna är annorlunda än i det på ytan glittriga Hollywood. När filmteamet som ska spela in filmen "The Old Mill" till slut bestämmer sig för att spela in filmen i en pittoresk by i New England, anställer de en italiensk stjärnfotograf. Varför? Jo, för att betona att det rör sig om ett "kulturellt projekt"! Men ingenting vill sig riktigt, och planer kullkastas - för att till slut landa i den lilla staden Waterford i Vermont. Där finns ju dessutom en kvarn, enligt turistbroschyren! Men, Waterfords gamla kvarn förstördes i en brand 1960... Turistbroschyren är inte uppdaterad!

I den lilla staden blir ingenting som förut, i och med filmteamets ankomst. Unga kvinnor förförs av äldre skådespelare, hotellpersonalen lär sig dricka av "eldvattnet Evian" och det ordinarie lunchstället börjar servera exotiska smörgåsar. Filmteamets "star" vägrar att spela med i en nakenscen, och det är den sexsugne idolen Bob (Alec Baldwin) som förför den unga servitrisen Carla (Julia Stiles), och som upptäcks med sin aptit på minderåriga genom att han kraschar med sin bil under ett kärleksmöte...

Ack ja, regissören Walt (William H Macy) kämpar hårt med att övertala Claire (Sarah Jessica Parker) att inte bryta sitt kontrakt. Ann (Rebecca Pidgeon) och manusförfattaren Joe (Philip Seymor Hoffman) finner gemensamma beröringspunkter.

Regissören David Mamet har även skrivit manus till filmen.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM