Sufflösen
April 2000

Hege Schöyen, Philip Zandén, Sven Nordin, regi: Hilde Heier.

Siv (Hege Schöyen) är hängiven sitt yrke som sufflös på "Den Norske Opera". Hon sitter där i sin lilla sufflöslucka och ger begåvat sin hjälp åt sångarna. Just nu är repetitionerna för "Aida" i full gång, och en av sångerskorna har svårt för sin text. Siv som har en nätt röst och kan samtliga texter försöker förgäves hjälpa till. Det verkar dock hopplöst i detta fall.

I den lilla lägenheten, som är inredd på vinden i Sivs mammas hus, rustas det till bröllop. Siv ska gifta sig med den frånskilde läkaren Fred (Sven Nordin). För första gången i sitt liv är Siv passonerat förälskad, och ska flytta in i Freds villa tillsammans med hans barn. Hennes saker får inte så stor plats, så det blir litet ovant för henne, och inte verkar hon så välkommen av Freds barn heller.

I sufflösluckan får hon besök av en vilsegången musiker (Philip Zandén). Han spelar tuba, och en dag får hon en liten miniatyrtuba med godis i av honom, som tack för att hon räddade tuban som han en dag glömde på parkeringen. Det blir upptakten till en vänskap och de börjar berätta om sina liv för varandra. Sivs privatliv börjar bli mer och mer komplicerat, och när Freds före detta hustru flyttar hem till dem efter en bilolycka, och en kväll anförtror en hemlighet för Siv, brister alla fördämningar och Siv förstår att hon aldrig blir accepterad som hans hustru av familjen. Hon flyr till sitt älskade arbete.

Hege Schöyen har en varm betagande charm och tillsammans med Philip Zandén är det harmoni med tonerna!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM