SWAT - Police Strike Force
Januari 2004

Samuel L Jackson, Colin Farrell, Jeremy Renner, Michelle Rodriguez, LL Cool J, Oliver Martinez, Brian van Holt, Josh Charles, Larry Poindexter, regi: Clark Johnson.

Och... vad står nu SWAT för? Jo..., "Special Weapons and Tactics unit". Där finns de bästa av de bästa!!! En absolut elitstyrka alltså! Filmen är inspirerad av den populära tv-serien från 70-talet med samma namn. Det hela börjar med att de två SWAT-poliserna Jim Street (Colin Farrell) och Brian Gamble (Jeremy Renner) utesluts ur elitstyrkan, på grund av att de handlat självsvåldigt. Båda degraderas till tjänst i vapenförrådet... Brian lämnar kåren..., men Jim finner sig i ödet i vapenförrådet. En dag träder ledaren, Lt Dan "Hondo" Harrelson (Samuel L Jackson), in i bilden. Han uppdras rekrytera och specialträna fem poliser för en ny enhet. Däri ingår bland andra Jim Street från vapenförrådet.

Inte får han det lätt till en början i gruppen..., men så vinner han en klar arbetsseger och får vara med att fånga en internationellt känd terrorist. Inte för att jag vill avslöja för mycket..., men en del jakt efter terroristen sker i Los Angeles avancerade avloppssystem, där man inte tillåter något filmteam på grund av riskerna för att teamet skulle kunna hamna i en översvämning. Men, men..., då visade det sig att det fanns en hel sida på internet om avloppstunnlarna - presenterat av entusiaster som illegalt tagit sig ner i dräneringssystemet och fotograferat detsamma!!! Så det var en bra informationskälla för filmen!

Ganska spännande action..., men lite för utdragen. Filmen kunde ha varit kortare...

I en av de övriga rollerna i filmen ser vi LL Cool J som slog igenom som rappare under 1980-talet.

Elliot Goldenthal svarar för filmens musik.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM