SYSTRAR I JEANS
Biopremiär 9 september år 2005

Regi:Ken Kwapis. Körtid:1 tim 59 min. Barntillåten. För manus svarar Delia Ephron och Elizabeth Chandler. Filmen bygger på Ann Brashares storsäljande roman med samma namn.

Vi får under ett sommarlov följa fyra tonåriga tjejkompisar, som genom sina mödrars tidiga vänskap, sedan späd ålder hållit ihop i "vått och tort". Tjejerna har inte tidigare varit separerade från varandra under ett helt sommarlov och nu känner de behov av något extra band mellan dem, under den till synes långa "skilsmässan". De provar ut ett par jeans, som på ett magiskt sätt passar alla fyra... Ja, till och med en mest kurviga av dem! Alltså är jeansen magiska och ska bäras en tid av var och en under sommarlovet. Jeansen sändas per post mellan dem.

Hur har nu tjejerna det under lovet? Det är litet olika. En av dem jobbar i affär, en åker till släktingar i Grekland, en är på fotbollsläger, en hälsar på sin till vardags frånvarande far, som står i begrepp att gifta om sig och skaffa ny familj. Det visar sig att de magiska jeansens inflytande är litet olika för var och en av tjejkompisarna.

Helt oförargelig film.... utan våldsinslag... med fnissande tonårsflickor. Upplägget tycker jag är utmärkt. Kanske är filmen stundom väl utdragen och sentimental.

 

  » HIT FM HEM
  » HIT FM FILM
  » AKTUELLA FILMER
  » FILMFAKTA
  » SÖK FILM

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM