Tabu
Januari 2001

Regi: Nagisa Oshima.

En tät och sinnlig film om tabubelagd passion och förödande svartsjuka.

Det är vår, och året är 1865 i Kyoto. Filmen utspelar sig i templet Nishi-Honganji, där Shinsen-gardet just håller på att pröva nyrekryterade samurajkrigare. Det är kommendant Kondo och löjtnant Hijikata som övervakar det hela. Det är en procedur som går ut på att fäktas, och var och en får gå en dust med den bäste i gardet - nämligen Soji Okita. De två som gör bäst ifrån sig är den osedvanligt vackre unge mannen Sozaburo Kano, som kommer från en köpmansläkt, och Hyozo Tashiro, som är en lågt stående samuraj från Kurumeklanen.

Tashiro blir så gott som genast förälskad i Sozaburo Kano. På natten kommer han smusslande och smygande till Sozaburos bädd. De för ett lågmält samtal, där det framkommer att Sozaburo aldrig älskat med någon kvinna. De båda unga männen anar inte att det finns öron runtomkring i bäddarna, som hör samtalet... Snart är skvallret igång, och de skrattar och retas med Sozaburo om hans oskuld. Han är 18 år, och det är flera av männen som attraheras av honom och tvingar honom till kärleksstunder. Så småningom väcker det avund och skapar oro bland samurajerna, vilket bekymrar ledarna. Kärleken mellan Tashiro och Sozaburo leder till ett mord - som inte uppklaras. Nu beslutar ledningen att en av de båda älskande måste bort..., och den som vinner i en fäktning i gryningen blir den överlevande!

Regissören Nagisa Oshima, som tidigare gjort filmer som "Sinnenas rike", "Passionernas rike" och "Merry Christmas Mr Lawrence", har även skrivit filmens manus.

Vi bjuds på ett fantastiskt foto av Toyomichi Kurita.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM