Taxi 2
Videopremiär mars 2001

Emma Sjöberg, Gerard Krawcyk, Marion Cotillard, Bernard Farcy, regi: Luc Besson.

En fartfylld och rolig actionkomedi av Luc Besson, som förresten blev den största biosuccén i Frankrike på 25 år! Nu är det tuffa gänget tillbaka, och i Marseille går ingen säker på gatorna när stadens djärvaste och skickligaste taxichaufför är i gång!

Daniel heter han och håller som bäst på att missa middagen hos blivande svärfadern, general Bertineau, med maka. Lilly, den tilltänkta bruden, är naturligtvis jättenervös, och när Daniel ringer från sin taxi och berättar om försening, ja då tror hon knappt sina öron... Daniel har en födsel på gång i baksätet! När den väl är avklarad väntar en ny pers, nämligen Daniels presentation inför generalen och generalskan. Nu inträffar det egenartade att Daniel får ett uppdrag att vara privatchaufför åt Japans försvarsminister under dennes statsbesök. Men det finns ett gäng dödsföraktande "sumonissar" som vill något helt annat med ministern!

Med i det tuffa försvarande polisgänget kring ministern finns Emilien (som förresten äntligen fått sitt körkort, som upplysning till er alla som känner honom sen förr) och den vackra långbenta Petra (Emma Sjöberg).

Visste du förresten att hon talar japanska? Jojomensan, här gör hon det i alla fall! Det visste inte polisinstruktör Gilbert heller. Men, som Petra säger till honom, "uppgiften står under hennes mått". Och visst, det förklarar ju saken. Gilbert kom aldrig längre i läsningen än till Petras "mått". .. För, välsvarvad är hon ju! Det tycker också Emilién, som är hennes hjärtas utvalde.

Läs även om originalfilmen "Taxi".

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM