The 4th Floor
Videopremiär september 2000

Juliette Lewis, William Hurt.

"People are dying to live in this building...". Jane Emelin (Juliette Lewis) får ärva en lägenhet av sin faster. Det är en dröm för Jane, men fästmannen - den berömde tv-mannen Greg (William Hurt) - blir inte glad. Nej, han vill att Jane skall flytta in tillsammans med honom i ett hus, och han blir gruvligt besviken över Janes arv.

Men hon är överlycklig över att få ett "eget" boende och börjar genast inreda med liv och lust. Hon är kunnig i ämnet heminredning, då hon är heminredningsarkitekt. Men, visst verkar grannarna "litet udda"... Ta till exempel Marta Stewart, som skvallrar om allt och alla, och dyker upp när man minst anar det. Sover hon aldrig, den människan? Från sitt fönster ser Jane en skallig man som beter sig underligt, och i ett annat fönster förekommer minst sagt underliga saker.

När Jane skall spika upp några tavlor får hon klagomål från grannen ovanför henne. Så småningom utvecklas det hela till en grym krigföring. Jane får hotelsebrev, råttor i mängd i vardagsrummet och äckliga maskar i tusental i badrummet. Hon blir till slut helt skärrad och ringer upprepade gånger till polisen, som snart ser henne som "en överspänd ung kvinna, som behöver en mans beskydd". Det får hon, men kanske var det fel person hon sökte sig till?

Nu är jag mycket förtjust i Juliette Lewis rent allmänt, och hon gör den här rollen förträffligt. En riktigt ruskigt spännande thriller!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM