THE INFORMANT


Biopremiär den 11 december 2009

Regi: Stephen Soderbergh. Manus: Scott Z. Burns. Körtid: 1 timme 48 minuter. Musik: Marvin Hamlisch I rollerna bl a: Matt Damon (Mark Whitacre), Scott Bakula, Joel McHale, Melanie Lynskey (Ginger)

Biologen och VD-aspiranten Mark Whitacre har en framskjuten anställning på jordbruksindustrijätten Archer Daniels Midland (AMD). Trots goda utsikter till befordran, blir Mark en angivare av företagshemligheter åt FBI. Som biolog ser han sig själv som vardagshjälte om FBI får bevis för oegentligheter inom firman. Han går med på att ha en gömd mikrofon och bandspelare i sin portfölj och han fantiserar om att han är en hemlig agent. Det FBI inte har den blekaste aning om, är att Mark är mytoman och faktiskt också stulit av företagets tillgångar! Så småningom blir det nästan omöjligt för samtliga inblandade, att skilja på vad som är verklighet eller fabulering i hela historien.

Underhållande och intressant. Bra rollbesättning över lag; Matt Damon är suverän i sin roll. Filmen är baserad på boken "The Informant (A True Story)" av Kurt Eichenwald.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM