The Million Dollar Hotel april 2000
Mel Gibson, Jeremy Davies, Milla Jovovich, Peter Stormare, Jimmy Smits, Amanda Plummer, Gloria Stuart, regi: Wim Wenders.


1. Regissören Wim Wenders. 2. Mel Gibson. 3. Milla Jovovich & Jeremy Davies. Foto: Columbia TriStar.

En uppfriskande oförutsägbar kriminalgåta, bisarr och romantisk i en salig svart härva! Kärlek som besegrar döden, finns den? På The Million Dollar Hotel möter vi den i det förfallna hotellet, med dess synbarligen lika nergångna gäster. Visst kan gästerna på detta hotell verka mentalt störda och rent av galna, men skenet kan bedra. Ju längre filmen rullar desto mer fundersam blir åskådaren om vem som är frisk eller "sjuk i huvudet". Det är i Los Angeles farligaste och fattigaste kvarter som detta - de utslagnas hotell ligger. Där bor Tom Tom (Jeremy Davies) sedan länge. Han är djupt förälskad i Eloise (Milla Jovovich). Hon är inte lätt att nå, men hon avvisar inte Tom Toms tafatta försök till uppvaktning. När en drogmissbrukande rikemansson hittas död på gatan vid hotellet kommer Skinner (Mel Gibson), en FBI-agent i halskrage, dit för att utreda fallet. Han är fast övertygad om att "någon bär på en hemlighet", och han riktar in sig på Tom Tom som han försöker förmå till att "tjalla" på de övriga. Tom Tom beslutar sig snabbt för att "spela heltokig" och lura agenten, som verkligen lockas ut på hal is. Under tiden utvecklas kärlekshistorien med Eloise i en riktning som Tom, som nu inte längre vill ha dubbleringen Tom Tom i namnet, aldrig ens i sin vildaste fantasi hade kunnat drömma om. För första gången i sitt liv älskar han, och kärleken blir besvarad! För henne är han beredd att offra allt.


1. Peter Stormare. 2. Jeremy Davies & Jimmy Smits. 3. Jeremy Davies & Mel Gibson. Foto: Columbia TriStar.

I rollistan i övrigt finner vi Peter Stormare som en man som lever i en fantasivärld och tror att han var tillsammans med The Beatles, och att han skrev deras låtar. Jimmy Smits (känd från TV-serierna "Lagens änglar" och "På spaning i New York") ser vi i rollen som en konstnär som målar i tjära.

"The Million Dollar Hotel" invigdes 1917 och än i dag finns skylten med namnet kvar högst upp på byggnaden. Då var det ett lyxhotell. I dag heter det "The Frontier Hotel" och har ett blandat klientel som kriminella, utsläppta tidigare mentalpatienter, men också normala människor som kämpar för sin existens.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online