The Station Agent
December 2003

Peter Dinklage, Patricia Clarkson, Bobby Cannavale, Paul Benjamin, Raven Goodwin, Michelle Williams, Josh Pais, Richard Kind, Marla Sucharetza, Jayce Bartok, Joe Lo Truglio, regi: Tom McCarthy.

Finbar McBride (Peter Dinklage) - som i dagligt tal kallas Fin - jobbar hos Henry Styles (Paul Benjamin) i dennes affär "The Golden Spike". Det är en affär med huvudintresset riktat mot tåg..., och Fin monterar och lagar leksakståg som lämnas in för reparation. De båda männen är också medlemmar i en klubb som visar tågfilmer, berättar tågminnen och håller föredrag om tåg. Fin är en tillbakadragen man. Det beror på hans litenhet..., som väcker sådant uppseeende. Fin är nämligen dvärg. När så hans gode vän och chef - helt oväntat - plötsligt avlider och lämnar efter sig ett ovanligt arv till Fin, ändras Fins liv...

I New Jersey ärver Fin 2000 kvadratmeter land med gamla järnvägsvagnar. Han bosätter sig i bangårdsstationen med överskriften Newfoundland. Detta är ju en annorlunda bostad mot den förra bostadsorten Hoboken. Såsmåningom får Fin två vänner. Den ene är den underbart levnadsglade unge Joe Oramas (Bobby Cannavale - som vi tidigare har sett i tv-serien "Tredje skiftet") som driver sin fars lilla kaffevagn då pappan tillfälligt är krasslig. Den andra vännen är den vackra Olivia Harris (Patricia Clarkson), som är konstnär och bor i ett lyxigt hus vid sjön. Mellan de tre växer det fram en fantastisk vänskap... Men vägen dit är minst sagt snårig! Visst är "ensamhet roligare om den delas med någon"!

Filmen känns behagligt varmt tilltalande... Den känns som när vårsolens första strimma letar sig in i huset och katten snabbt finner den och behagfullt lägger sig där.

Regissören Tom McCarthy har även skrivit filmens manus. Oliver Bokelberg svarar för filmens foto och för musiken står Stephen Trask.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM